Logg inn
Vil hjelper deg med testament og fremtidsfullmakt

Hvorfor skal du skrive testament?

19/1/2022
Fordi det er din tur å gi noe tilbake til andre. Det er din tur til å sette pris på mennesker som fortjener det, og utgjøre en forskjell.
Foto:

Fordi det er din tur å gi noe tilbake til andre. Det er din tur til å sette pris på mennesker som fortjener det, og utgjøre en forskjell.

Selvfølgelig sitter det langt inne å skrive et testament. Definere hvem som har krav på din økonomi, føre opp et navn som fortjener klokka du arvet fra dine forfedre. Gifteringen, skal den bli med deg i graven, eller ønsker du at dine barn skal verne om den videre…

Problemstillinger vi gjerne utsetter, naturligvis.  

Bildet kan inneholde: 1 person

Et maleri som har hengt på den samme veggen i snart et århundre. Veteranbilen som har stått urørt i flere år. Myntsamlingen som helt sikkert har økt i verdi siden sist. Bunaden, sølvtøyet, hytta, sommerhuset, båten, eller vugga du selv lå i som liten.

Men det vanskeligste er kanskje ikke å føre opp en sønn, en datter, et søsken, en venn, en organisasjon, et veldedig formål eller idrettslaget som formet deg som liten.

Kanskje er den største utfordringen erkjennelsen av at vi ikke er udødelige. Å skrive et testament strider mot alt vi ønsker her i livet. Når du er borte skal noen andre bære den klokka, få glede av maleriet som har hengt stua, og en liten jente har vokst seg stor nok til å feire 17. mai i bunaden som var din identitet.

For vi lever jo i beste velgående.  

Å skrive et testament er en erkjennelse av at vi ikke lever evig, og at alt vi verner om i dag ikke blir med oss videre. Samtidig er det en vakker måte å formidle kjærlighet til mennesker, til personligheter som fortjener det. Det vi var så glad i, skal andre også få gleden av.

Derfor er det nødvendig at vi tar oss tid, stopper opp litt langs veien og husker på barndomsvennen som alltid sto ved din side, som du kunne dele dine best bevarte hemmeligheter med. Kollegaen som satte dine ambisjoner foran sine egne. En frivillig stiftelse som hjalp deg ut av sorgen. I løpet av et liv er det mange som fortjener en takk. Et klapp på skulderen og en velfortjent anerkjennelse.

Et testament kan endres fortløpende, i dag, i morgen, eller om et år. Men dersom du ikke skriver et testament, øker sannsynligheten for at noen blir glemt.

Det er ikke et summen av et beløp eller en konkret gjenstand som definerer ditt ettermæle. Det er evnen til å sette pris på andre du er glad i.

For ingen er udødelige, men i et testament kan du sørge for at ditt navn lever videre og at du fortsatt er til glede for andre. Og derfor skal du skrive et testament.

Og det kan du gjøre her.

Del gjerne