Logg inn
Vil hjelper deg med testament og fremtidsfullmakt

Hvordan ville Askeladden sitt testament sett ut?

12/5/2021
Foto:
Hvordan kunne en artikkel om arv og testamenter fra Askeladden sett ut? Hva ville han skrevet? I denne artikkelen har Jan Olav reflektert over hva han tror Askeladden ville skrevet i sitt testament.

Om bloggeren:

Askeladden, kjent som ideal, antihelt og helt. Yngstemann i en søskenflokk på tre med Per og Pål som arrogante og bortskjemte storebrødre. 

Blogginnlegg fra Espen Askeladd, mai 2021:

Etter et langt liv sitter jeg godt i det. 

Jeg giftet meg med en prinsesse og arvet et Kongerike. Jeg har vært heldig i livet og gjort det ganske bra, men vi fikk aldri barn. Nå sitter vi her, prinsessa og jeg, og lurer på hvem som skal overta Kongeriket etter oss. 

Jeg husker godt alle som stilte opp og hjalp meg da jeg trengte det mest. Nå funderer vi på hvilke hjelpere som skal arve oss.


Vi er alle askeladder i våre egne liv, på hver vår måte, hver dag - hele livet gjennom, uten at vi tenker spesielt over det. 

Og vi møter alle gode hjelpere underveis i livsreisen vår.

Jan Olav Ryfetten, Arv.no

I vårt overflodssamfunn gjenspeiler Askeladden evnen og viljen til å utrette hverdagsmirakler ved hjelp av ting man finner underveis. Og vi er alltid underveis. Askeladden ser muligheter der andre bare går forbi.

Askeladden er en skikkelse som står for noe. Han bryter konvensjoner. Han har et åpent hjerte og et åpent sinn. Kanskje det kommer noe godt til oss mennesker når vi følger vårt hjerte og vår frie natur?

Men hvem skal arve Askeladden og Prinsessa?
Tenk å få en million? Eller fem tusen? For mange gode hjelpere er det synonymt med prinsessa og halve Kongeriket. 

Som Askeladd i eget Kongerike kan du også tenke gjennom reisen din. Hvilke gode hjelpere møtte du? Skap et nytt eventyr for noen.


Dette er i Askeladdens ånd!

Del gjerne